Märtas hundkex
Ingredienser
Gör så här
Blanda havregrynen med den varma köttbuljongen i en assistent låt stå i 5 min.
Tillsätt vetegroddarna, den rivna osten, mjölken, rapsoljan och äggen. Låt ingredienserna blandas ordentligt.
Blanda i potatismjölet, grahamsmjölet och vetemjölet. Låt degen blandas ordentligt den ska inte vara kletig.
Lägg degen på en plåt med kanter. Platta ut den till ca 1,5cm tjocklek. Skär sedan degen i lagom bitar ca 1×2 cm beroende på hur stora bitar er hund vill ha.
Grädda i 175 grader ca 1 h. Ta ut plåten ur ugnen och dela bitarna.
Sätt tillbaka plåten i ugnen och höj värmen till 250 grader. När ugnen nått upp till den temperaturen stäng av den och låt hundkexen ligga kvar över natten.
Morgonen därpå lägger ni kexen i en tätslutande låda tex glasslåda. Hållbarheten är ca 14 dagar så om man inte förbrukar alla under den tiden kan man frysa in hundkexen.